Saradnja sa pobratimskom Općinom Ohrid i učešće na Međunarodnom maratonu

Image

Na poziv pobratimske Općine Ohrid iz Sjeverne Makedonije, delegacija Općine Stari Grad bila je gost na 3. Međunarodnom maratonu „Ohrid trči 2019“, a uposlenik Zoran Dedić je ostvario jako dobar rezultat. „Ohrid trči“ je popularan sportski događaj u kojem je primarni cilj ostvariti vezu trčanja, kretanja, sporta, dobre ishrane i zdravog načina života. Ovu manifestaciju organizuje Općina Ohrid, sa kojom Općina Stari Grad ima pobratimske odnose od 2013. godine. Upravo je načelnik ove lokalne samouprave iz Sjeverne Makedonije Konstantin Georgieski izrazio želju da na takmičenju budu i predstavnici iz Starog Grada.

Inače, 62-godišnji uposlenik Općine Stari Grad Zoran Dedić se preko 25 godina bavi trčanjem, a iza sebe ima brojne istrčane maratone i polumaratone. U Ohridu je bio najstariji takmičar, a zauzeo je visoko 18. mjesto u konkurenciji preko hiljadu maratonaca.

Uz Dedića, starogradsku delegaciju su činili i Andrej Dizdarević i Mensud Handžić iz Službe za obrazovanje, kulturu i sport, a za vrijeme boravka u Ohridu su održali niz protokolarnih susreta sa predstavnicima Federacije školskog sporta Sjeverne Makedonije, Općine Ohrid, te organizatorima maratona.