Javni poziv nevladinim organizacijama za predaju prijedloga u sklopu projekta ReLOaD

Image

Općina Stari Grad Sarajevo u partnerstvu sa Razvajnim programom Ujedinjenih nacija raspisuje je Javni poziv organizacijama civilnog drruštva/nevladinim organizacijama za predaju prijedloga projekata u sklopu projekta regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD).

ReLOaD je regionalni projekat kojeg finansira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u šest zemalja/teritorija Zapadnog Balkana i to: Albanija, Republika Sjeverna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Kosovo i Srbija.

Općina Stari Grad Sarajevo i projekat ReLOaD pozivaju sve organizacije civilnog društva (OCD)/nevladine organizacije (NVO) iz Bosne i Hercegovine da dostave prijedloge projekata koji su u skladu sa razvojnim ciljevima Općine Stari Grad Sarajevo, a koji su navedeni u dokumentu „Strategija lokalnog razvoja Općine Stari Grad.

Iznosi sredstava za odobrene projekte će biti od 10.000 KM do 70.000 KM. Dužina trajanja projekta može biti od pet do devet mjeseci. Izabrani projekti se trebaju realizovati u periodu avgust 2019. – april 2020. godine.

Rok za predaju aplikacija je 27. juni, 2019. godine, do 15,00 sati. Aplikacije dostavljene nakon navedenog roka će biti razmatrane jedino u slučaju da poštanski žig ukazuje na datum i vrijeme slanja prije zvaničnog isteka roka.

 

Prateća dokumentacija:

1. Javni poziv

2. Projektni prijedlog

3. Pregled budžeta

4. Matrica logičkog okvira

5. Plan aktivnosti i promocije

6. Administrativni podaci o aplikantu

7. Finansijska identifikaciona forma

8. Izjava o podobnosti

9. Izjava o dvostrukom finansiranju

10. Izjava o partnerstvu

11. Lista za provjeru

12. Informacije o čestim greškama

13. Najčešća pitanja sa odgovorima

14. Smjernice za aplikante