Dan otvorenih vrata osnovne škole “Edhem Mulabdić”

Osnovna škola „Edhem Mulabdić“, koja broji 489 učenika organizovala je Dan otvorenih vrata u sklopu kojih su danas pripremili niz aktivnosti kao što je održavanje nastave u vidu radionica i učeničkih izložbi.

Sve ove aktivnosti organizovane su povodom obilježavanja Dana školeTim povodom Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj bila je u posjeti školi, te učenicima i osoblju škole čestitala njihov dan i poželila im uspjeh u budućem radu i školovanju. Zajedno sa direktoricom škole Aidom Omersoftić prisustvovala je i časovima matemetike, vjeronauke, bosanskog, njemačkog i turskog jezika i historije, te izložbi unikatnih radova izrađenih na tehničkoj i ekološkoj sekciji. Kako je kazala direktorica Omersoftić, ove godine nisu željeli da prave klasično obilježavanje Dana škole. „Htjeli smo da ovaj put u obilježavanje ovog značajnog datuma za nas budu svi uključeni, tako da su nastavnici imali slobodu da prema afinitetima učenika organizuju nastavu, a u sklopu sekcija izrađeni su radovi koji su prikazani u hodnicima“, pojasnila je Omersoftić.

Osnovna škola "Edhem Mulabdić" jedna je od najstarijih odgojno – obrazovnih ustanova u gradu. Zgrada centralne škole sagrađena je 1890. godine. Ima dva područna objekta, jedan na Bistriku, a drugi na Širokači.