Sutra izbor najboljeg idejnog rješenja dizajna solarnog stabla

Image

Nakon javnog poziva studentima Univerziteta u Sarajevu za izbor najboljeg idejnog rješenja dizajna solarnog stabla i urađene tehničke evaluacije pristiglih idejnih rješenja u uži krug izbora ušlo je šest najboljih rješenja dizajna solarnog stabla.

Izbor najboljeg idejnog rješenja dizajna solarnog stabla se realizuje u sklopu projekta „MODERN RENEWABLES – BRIGHTER FUTURE“, a održat će se 27. aprila, 2019. godine (subota) u Multimedijalnom centru Kovači, na adresi Širokac 1, Sarajevo, sa početkom u 10,00 sati.

Autori šest najboljih radova će 27. aprila prezentovati svoja idejna rješenja stručnoj komisiji, koja će zajedno sa publikom odlučiti pobjednika prema prethodno definisanim kriterijima iz javnog poziva. Autoru najboljeg rješenja pripast će novčana nagrada u iznosu od 2.500 KM, dok su za ostale učesnike obezbjeđene utješne nagrade.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane građane da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj, te na taj način pruže podršku mladim ljudima i njihovim idejama. Registraciju je potrebno izvršiti putem linka: https://forms.gle/LMoeBRFh7Xkyzp8P7.