Postavljena glavna vodovodna cijev u ulici Kovači

Zamijenjena je glavna vodovodna na dijelu ulice Kovači gdje se radi rekonstrukcija – pješačka zona i ubrzo se nastavlja sa postavljanjem kocke, koja predstavlja zaštitni ambijent te lokacije.

Po informacijama nadležne Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad izvšeno je ispiranje i ispitivanje vode u glavnoj cijevi: „Dobijeno je zeleno svjetlo od KJKP 'Vodovod i kanalizacija' o kvalitetu vode, te se sad pristupa izradi priključaka za objekte u ovoj ulici. Također, trenutno BH Telecom radi svoje podzemne instalacije, dok su ekipe Sarajevogasa i Telemacha to ranije učinile“, pojasnili su u Službi i dodali da su konstantno na terenu gdje koordiniraju rad svih ekipa na ovoj važnoj lokaciji u Starom Gradu. Po okončanju ovih radova pristupa se ravnanju terena i postavljanju nove kocke, koje izvodi firma "DINALSA" d.o.o.

Podsjećamo da je ovdje riječ o velikom projektu sanacije i rehabilitacije ulica Kovači i Ploča. Elaboratom je predviđeno da na dijelu od Čekrečijine džamije do Muzeja Alije Izetbegovića, oko 515 metara, sanacija bude izvršena na način da se zadrži kocka kao kao estetski najprimjerenije rješenje koje odgovara ambijentu ove lokacije. Vrijednost radova je preko 400.000 KM.