Počeo Dan otvorenih vrata Goethe instituta u Štrosmajerovoj ulici

U srcu Starog Grada, u ulici Štrosmajerova, danas je svečano otvoren Dan otvorenih vrata Goethe instituta. Općina Stari Grad je pomogla ovu manifestaciju u kojoj učestvuju i košarkaški klubovi BBY i Rolling, a pripremili su poseban program do 17 sati.

Ovaj cjelodnevni događaj ima za cilj podići ekološku svijest građana, promovisati zdrav život, te inkluzivan pristup u radu s djecom tokom školskih i vanškolskih aktivnosti. Uoči dolaska u Štrosmajerovu ulicu preko 200 mladih košarkaša i košarkašica osnovnoškolskog uzrasta iz općina Hadžići, Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo, Centar i naravno Starog Grada prodefilovali su od Gradske tržnice sa balonima. Oni će pokazati svoj takmičarski duh u Basket ligi, a u Štrosmajerovoj su instalirani koševi gdje će se igrati mečevi.

Finalni dio manifestacije je u 15.00 sati pod nazivom „Zlatna ruka“, a nakon toga „Daj koš više i pobijedi“. Za djecu je pripremljen i dodatni zabavni program, a tu su i štandovi Goethe instituta na kojima se svi mogu informisati o radu ove poznate njemačke institucije koja promoviše učenje njemačkog jezika i kulture.