Nakon požara na Baščaršiji policija danas vrši uviđaj

Povodom požara koji se sinoć desio na Baščaršiji, Služba za odnose s javnošću i informacioni sistem Općine Stari Grad jutros je kontaktirala MUP Kantona Sarajevo za detaljnije informacije, koje vam u nastavku prenosimo.

Policijska uprava MUP-a Kantona Sarajevo je sinoć (04. aprila) u 22,35 sati obavještena da je izbio požar na krovu objekta Samostalne ugostiteljske radnje „KOD KEME“ u ulici Đulagina  broj 12. Kako nam je rečeno u Odjeljenju za odnose s javnošću MUP-a KS, policijski službenici su odmah izašli na teren i konstatovali prijave navoda. Na teren su odmah upućene ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, Sarajevogasa i Elektroprivrede. Požar je ugašen u 00,10 sati. „Kantonalni tužilac je obavješten i u toku je formiranje uviđajne ekipe pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo“, kazali su nam iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a KS.

Trenutno lice mjesta osugurava Policijska služba MUP-a KS.

Prema informacijama općinske Službe civilne zaštite, na licu mjesta su sinoć bili i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Vratnik koji su također pružili podršku prilikom gašenja požara.