Završena sanacija fiskulturne sale u OŠ „Vrhbosna“

Image

Završeni su radovi na sanaciji fiskulturne sale o OŠ“Vrhbosna“, gdje je usljed poplava početkom godine došlo do velikih oštećenja.
Podsjećamo, poplave su izazvale podizanje parketa u fiskulturnoj sali nakon čega je rad u njoj bio potpuno onemogućen. Početkom godine na lice mjesta su izlazili načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i ministar obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo Safet Kešo i dogovorili zajedničko finansiranje Općine i Ministarstva u cilju rješavanja nastalih problema.

 


Radovi su počeli prošlog mjeseca, a urađen je krov na fiskulturnoj sali, pojačana termo izolacija, limarski radovi, postavljen krov na dijelu na kojem je dolazilo do prokišnjavanja. Osim toga, na zidovima dvorane urađena je hidroizolacija koje ranije nije bilo, kao i novi sistem grijanja koji ranije nije bio dobro riješen. Što se tiče unutrašnjosti sale, uklonjen je oštećeni parket i postavljen tzv. sportski pod što predstavlja mnogo bolje rješenje. Jučer su radovi u sali u potpunosti završeni obilježavanjem terena za košarku i rukomet.
Izvođače radova je izabrala OŠ“Vrhbosna“ i riječ je o firmama „Al-inžinjering“ i „Termo-projekt“. Vrijednost investicije je cca 70.000,00 KM.