Srušen veći dio sportske sale OŠ“Edhem Mulabdić“

Image

Trećeg dana od početka realizacije četiri kapitalna projekta u općini Stari Grad, radovi napreduju, uprkos jučerašnjim lošim vremenskim prilikama.

Na lokaciji u ulici Avdage Šahinagića, gdje se gradi podzemna garaža, i dalje se vrši izmještanje podzemnih instalacija. Uporedo s tim, isti izvođač radova radi rušenje stare sportske sale uz OŠ“Edhem Mulabdić“ i odvoz materijala. Prema informacijama sa terena, dosad je srušeno više od polovine starog objekta. Izgradnja nove sale počet će po završetku rušenja i odvoza ruševnog materijala, a nova sala bit će spremna do početka sljedeće školske godine. Radove na ova dva gradilišta izvodi firma Džekos.

I u Domu zdravlja Stari Grad radovi teku neometano. U toku je rušenje podrumskih pregradnih zidova, a podignute su i betonske ploče u svrhu prokopa i zamjene kanalizacionih cijevi. Podsjećamo, rekonstrukcija Doma zdravlja, osim nadziđivanja, uključuje i sanaciju podrumskih prostorija, kao i krova.

Plato ispred zgrade Općine Stari Grad zagrađen je zaštitnom ogradom, te su uspostavljeni koridori koji vode do ulaza u Općinu Stari Grad, kao i do MUP-a Stari Grad. Također, izvršeno je postavljanje tzv uzornog prozora koji će poslužiti kao uzorak za postavljanje nove stolarije na vanjskim zidovima. Na ovim gradilištima radove izvodi firma ITC Zenica.