U ulici Kovači pukla je glavna vodovodna cijev

Image

U ulici Kovači, gdje je prije dvadesetak dana počela sanacija, radovi su jučer djelimično obustavljeni zbog pucanja glavne vodovodne cijevi. Služba za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad zatražila je hitnu intervenciju KJKP”Vodovod i kanalizacija” koji su odmah izašli na teren, te zaustavili dalje isticanje vode.

Ekipe će u narednom periodu raditi na otklanjanju kvara kako bi se radovi nesmetano nastavili. U gornjem dijelu ulice istovremeneo radnici KJKP”Sarajevogas” rade na zamjeni svojih instalacija i ti radovi bi danas trebali biti završeni. Podsjećamo, na dijelu ulice Kovači koji je pješačka zona radi se rekonstrukcija i već ranije je uklonjena kocka koja je deponovana u gornjem dijelu gradilišta. Nakon što se završe svi neophodni radovi, uključujući i drenažu tj. postavljanje cijevi za odvod podzemnih voda s obje strane ulice i pripremi adekvatna podloga, izvršit će se preslaganje kocke.

Riječ je o velikom projektu sanacije i rehabilitacije ulica Kovači i Ploča. Elaboratom je predviđeno da na dijelu od Čekrečijine džamije do Muzeja Alije Izetbegovića, oko 515 metara, sanacija bude izvršena na način da se zadrži kocka kao kao estetski najprimjerenije rješenje koje odgovara ambijentu ove lokacije. Vrijednost radova je preko 400.000 KM.

Od Muzeja Alije Izetbegovića do spoja sa ulicama Mustafe Dovadžije i Hadžijamakova, oko 1000 m2, uklonit će se kocka i postaviti asfalt. Vrijednost radova je 160.000 KM.