Nove uniforme za uposlenike šalter sale

Od danas u Općini Stari Grad uposlenici Službe za opću upravu, koji rade u šalter sali dobili su nove specijalno dizajnirane uniforme.

Ova novina u šalter sali Općine Stari Grad uvedena je s ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga građanima. Tim povodom danas je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić sa saradnicima obišao šalter salu u kojoj trenutno radi 15 uposlenika.

Uniforme za uposlenike izradili su mladi ljudi koji su prije nekoliko mjeseci pokrenuli uspješan biznis izrade i prodaje tekstila u Starom Gradu. Općina Stari Grad izašla im je u susret i ustupila na korištenje prostor u ulici Mula Mustafe Bašeskije gdje su smjestili prodajni salon, te pomogla njihovu ideju finansiranjem u iznosu od 5.000 KM kroz projekat Start-up, prošle godine. Izrada uniformi za uposlenike šalter sale njihov je način da se zahvale za pruženu podršku.

„Model Madness“ je proizvodnja iza koje stoje Vernesa Brdarić i Merima Omerhodžić, dvije mlade žene sa velikim idejama spremne da se bore za njihovo ostvarenje. Hrabro su se upustile u ovu poslovnu avanturu, a ističu da prije devet mjeseci nisu mogle ni sanjati da će danas imati proizvodnju zahvaljujući kojoj su uspjele zaposliti još šest osoba.