Pobjednik Odbojkaške lige Starog Grada i ove godine je selekcija sa Vratnika

Image

Nakon 10. uspješnih kola, najbolje rezultate je postigla, i time postala pobjednik Odbojkaške lige osnovnih škola Stari Grad, OŠ „Hamdija Kreševljaković“ sa Vratnika.

Prva utakmica posljednjeg kola odigrana je između OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ i OŠ „Hamdija Kreševljaković“ u kojem su odbojkašice s Vratnika trebale dobiti jedan set da bi bile prvakinje. Odigrana je odlična utakmica u kojoj su pored poraza s 2:1, ipak na kraju slavile odbojkašice Vratnika.

Drugo je pripalo odbojkašicama OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, dok su treće mjesto osvojile djevojčice iz OŠ „Šejh M.ef.Hadžijamaković“.

Za najuspješnije odbojkašice, kao i kolektive i pojedince koji su iskazali najbolje fair-play ponašanje obezbijeđen je i bogat nagradni fond. Svečana dodjela nagrada će se organizovati u maju ove godine u okviru običježavanja Dana Općine Stari Grad.

Podsjećamo da je Liga počela prije dvije godine i da je bila podijeljena na jesenji i proljetni dio prvenstva. Čitav koncept osmislila je Služba za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad, a tehnička organizacija pripala je Odbojkaškoj akademiji „Smeč“.

 

 

Rezultati 10. kola Odbojkaške lige osnovnih škola Stari Grad

 

„Mula Mustafa Bašeskija“

2:1

(25:15 – 13:25 - 15:8)

 

OŠ „Hamdija Kreševljaković“

 

OŠ „Edhem Mulabdić“

2:0

(25:22 – 13:25 – 9:15)

 

OŠ „Šejh M.ef.Hadžijamaković“

 

OŠ „Saburina“

0:2

(12:25 – 14:25)

 

OŠ „Vrhbosna“