Na Mošćanici održana promocije knjige “Školjka bez bisera”

Prostorije mjesne zajednice Mošćanica sinoć su bile domaćin promocije knjige “Školjka bez bisera”, autora Efida Šehića. Ispunjena sala najveće starogradske mjesne zajednice, te prisustvo načelnika Općine Stari Grad Sarjevo Ibrahima Hadžibajrića dokaz je velike pažnje koju je promocija izazvala.

Roman govori o ljubavi prema domovini, vjeri, ljubavi djece prema roditeljima i roditelja prema djeci, o bratskoj, prijateljskoj ljubavi, o ljubavi između dvoje zaljubljenih.

Efid Šehić rođen je u Gornjoj Bioči kod Ilijaša 1975. godine i kako kaže oduvijek je branio svoje tri velike ljubavi: vjeru, narod i domovinu.

Organizatori su se zahvalili Hadžibajriću, građanima i gostima na prisustvu i što su i svojim prisustvom uveličali ovaj kulturni događaj.

Inače prostorije u kojima se održala ova promocija su potpuno obnovljene prošle godine zahvaljujući projektu “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” kojeg finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a implementira UNDP u BiH. Savjet Mjesne zajednice Mošćanica je, u saradnji sa tadašnjim općinskim Sektorom za lokalni razvoj, uputio ovaj projektni prijedlog međunarodnim partnerima, sredstva su dobijena, a projekat uspješno okončan. „Vrlo bitan uslov dobijanja sredstava je bio da se u našim obnovljenim prostorijama održavaju korisni događaji za naše građane, a promocija ovog djela je definitivno jedan od takvih“, kazali su nam Mjesnoj zajednici Mošćanica.