Poziv organizacijama civilnog društva da predlože oblasti iz kojih će se finansirati njihovi projekti

Image

Općina Stari Grad Sarajevo poziva sve zainteresovane organizacije civilnog društva kao relevantne subjekte lokalnog razvoja da se aktivno uključe u proces predlaganja oblasti djelovanja, odnosno podoblasti u okviru predloženih strateških oblasti, na osnovu kojih će biti definisani projektni prijedlozi. Kao i prethodnih godina, Općina Stari Grad će iz Budžeta za 2019. godinu finansirati, odnosno sufinansirati uspješne projekte organizacija civilnog društva, s ciljem poboljšanja uslova života u lokalnoj zajednici.

U Budžetu Općine za 2019. godinu, planirana su značajna sredstva za finansiranje, odnosno sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva putem Javnog poziva u cilju poboljšavanja uslova života u lokalnoj zajednici. U skladu sa strateškim dokumentima, oblasti djelovanja su: obrazovanje, kultura i umjetnost, zaštita okoliša, zapošljavanje, socijalna politika i zdravstvo, mladi i turizam i sport.

S tim u vezi, pozivamo sve zainteresovane organizacije civilnog društva da najkasnije do 15. februara, 2019. godine, u elektronskoj formi, dostave prijedloge oblasti djelovanja, odnosno podoblasti u okviru predloženih strateških prioriteta, na sljedeće mail adrese: selma.velic@starigrad.ba; sanin.hadzibajric@starigrad.ba; ferid.sabeta@starigrad.ba

Elektronska forma prijedloga treba da sadrži: naziv subjekta/predlagača, prijedlog oblasti, odnosno podoblasti djelovanja uz kratko obrazloženje, ime i prezime predlagača/odgovorne osobe u organizaciji, kao i kontakt podatke.

Prijedloge oblasti općinske administracije možete pogledati OVDJE.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona Odsjeka za lokalni razvoj. 033/282-375; 033/282-364; 033/282-447 ili putem e-mail adresa: selma.velic@starigrad.ba; sanin.hadzibajric@starigrad.ba; ferid.sabeta@starigrad.ba