Društveni centar Općine Stari Grad spreman za prve aktivnosti

Izvršena je potpuna adaptacija prostorija u općinskoj poslovnoj zgradi Kvadrant XII (ulica Mula Mustafe Bašeskije 7) gdje će se smjestiti novi Društveni centar Općine Stari Grad, a prve aktivnosti počinju polovinom ovog mjeseca.

„Tu se od prije nalaze prostorije Vijeća mladih Stari Grad, a višak prostora smo pretvorili u prostor koji će biti svojevrsan servis građanima Starog Grada“, pojašnjavaju u Odsjeku za lokalni razvoj zahvaljujući kome je i pokrenut ovaj projekat. Novac za adaptaciju u iznosu od oko 15.000 KM obezbijeđen je preko projekta projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, kojeg implementira UNDP u BiH sa partnerskim općinama, a finansiraju vlade Švicarske i Švedske. Tim sredstvima su urađeni molerajski radovi, zamjena laminata, nabavka kancelarijskog namještaja i informatičke opreme.

„Centar je zamišljen kao svojervrsni servis građanima Starog Grada, gdje će biti moguće dobiti administracijsku podršku, korisne edukacije, ali i mjesto za druženje, diskusije i razmjenu korisnih ideja“, kazali su nam u Odsjeku za lokalni razvoj Općine Stari Grad.