Nastavljeni radovi na zamjeni separatne kanalizacione i vodovodne mreže u ulici Kurtin sokak

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji vodovodne i separatne kanalizacione mreže u ulici Kurtin sokak, na Mahmutovcu, a usljed nepovoljnih vremenskih uslova izvode se otežano. Radi se o nastavku velikog projekta koji je počeo 2018. godine kada je urađena rekonstrukcija separatne kanalizacione mreže u ulicama Bistrik potok i Pastrma, a cijeli projekt vrijedan je 415.000 konvertibilnih maraka.

Iz Službe za investicija, plan, analizu i komunalne poslove pojašnjavaju da se radovi izvode u vrlo uskoj i strmoj ulici i pod otežanim okolnostima. Kako kažu, preostala je još zamjena 20-ak metara tehnički neispravnih cijevi. „S obzirom da se snijeg otopio, cilj nam je da što prije zamijenimo oštećene cijevi. Želimo da uklonimo privremeni vod, te da snabdijevanje vodom prebacimo na nove cijevi“, ističu iz Službe. Dodaju da će asfaltiranje i postavljanje nove kaldrme sačekati na početak građevinske sezone, u proljeće.

Ovaj projekat obuhvata zamjenu 150 metara tehnički neispravnih cijevi vodovodne, kišne i fekalne kanalizacije, a izgradit će se i oko 30 novih šahtova, te 40 individualnih priključaka. Radove izvodi firma Mibral iz Sarajeva.