Zimske radosti i dalje traju u Starogradskoj bajci

Rhinostop HOT klizalište, u sklopu projekta Staogradska bajka na Trgu oslobođenja Alija Izetbegović, je danas bila najveća škola klizanja za mališane u gradu, a njihove prve korake na klizaljkama je pratio i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Nakon što je prošli vikend mališane na klizalištu zabavljao mađioničar, ove subote Općina Stari Grad je besplatno ponudila našim najmlađim sugrađanima da nauče klizati uz pomoć profesionalnih klizača. U saradnji sa Klizačko-koturaljskim klubom “Bosna” organizovana je besplatna škola klizanja. Reprezentativci BIH u brzom klizanju: Tarik Omeragić, Samra Selimbegović i Mak Krstić, te reprezentativac i stručni trener Nihad Bašić, učili su najmlađe prvim klizačkim koracima. Iz ovog sportskog kluba izražavaju veliko zadovoljstvo zbog popularizacije klizačkog sporta u našem gradu, s obzirom da je sve više lokacija gdje djeca mogu naučiti prve korake i možda postati i ozbiljniji takmičari.

Za vrijeme današnje škole klizanja Općina Stari Grad je nudila i besplatan čaj za što bolji ugođaj na „Starogradskoj bajci“. Večeras u periodu od 19,30-20,30 sati stručni članovi Klizačko-koturaljskog kluba “Bosna” će ponuditi osnove klizanja i odraslim, dobro došli!