Nova kanalizacija na dijelovima Bistrika i Toka-Džeke

Završena je prva faza rekonstrukcije separatne kanalizacione mreže u ulicama Bistrik potok i Pastrma (MZ Toka-Džeka).

Riječ je o vrlo zahtjevnom i skupom projekatu koji se realizuje u fazama. Prva faza projekta je završena, a obuhvatala je dvije dionice i to od ulice Bistrik potok do raskrsnice sa ulicom Balibegovica i na dijelu od raskrsnice sa ulicom Pastrma do ulice Kurtin sokak.

Nakon prokopa i uklanjanja starih, tehnički neispravnih cijevi, ugrađeno je 234 metra novih cijevi za fekalnu i kišnu kanalizaciju na prvoj dionici, dok je na drugoj 114 metara. Urađeni su i priključci za okolne stambene objekte i priključci slivnika za kišnicu. Svi prokopi su zatrpani, poravnati, te je teren asfaltiran.

Prva faza projekta koštala je 180.000 KM i finansiran je općinskim sredstvima. Izvođač radova je bio konzorcij „Klico trans gradnja“ iz Sarajeva i „Termo beton“ iz Breze.

S obzirom da je prva faza projekta urađena u vrlo kratkom roku, ovog mjeseca planiran je i početak izvođenja radova na drugoj fazi koja će obuhvatiti rekonstrukciju vodovodne i separatne kanalizacione mreže u ulici Kurtin sokak (MZ Mahmutovac).