Novo igralište u ulici Ablagijin sokak

Završena je izgradnja sportskog igrališta u ulici Ablagijin sokak i to je drugo igralište koje je ove godine izgrađeno na Mošćanici. Investitor je Općina Stari Grad, radove je izvodila firma „Dinalsa“ iz Sarajeva, a za izgradnju sportskog igrališta izdvojeno je oko 35.000 konvertibilnih maraka.

S obzirom da je Mošćanica najveća starogradska mjesna zajednica, te da njeni najmlađi stanovnici jedino dječije igrališe imaju uz OŠ „Vrhbosna“, odlučeno je da se ove godine izgrade igrališta na dvije lokacije i to u ulici Ablagijin sokak i u ulici Čorbadži dede Mustafage (u blizini Mosta bosansko-turskog prijateljstva).

U Ablagijinom sokaku nova sportska ploha je dimenzija 10x20 metara i ima betonsku podlogu. Teren je ograđen zaštitnom ogradom i ima ulaznu kapiju. Igralište je iscrtano i postavljeni su golovi za mali nogomet.

Istovremeno, na Obhodži je u završnoj fazi gradnja igrališta za mali nogomet u ulici Čorbadži dede Mustafage. Igralište će biti dimenzija 25x15metara sa betonskom podlogom i pratećim mobilijarom, a izgrađen je i pristupni put. Ovaj projekat je vrijedan preko 77.000 KM.