Počeo 11. Dječiji festival "Hajde svijete budi dijete"

Image

Prigodnim programom i predstavom u Centru za kulturu Jelićeva u Sarajevu počeo je ove godine 11. Dječiji festival "Hajde svijete budi dijete".

Festival koji će trajati do 20. oktobra, podržala je i Općina Stari Grad Sarajevo kroz godišnji grant koji je izdvojen i ove godine za sufinanisranje projekata JU Centra za kulturu Sarajevo, koji se nalazi u ulici Jelića broj 1.

Festival je namijenjen učenicima osnovnih škola općina Stari Grad i Centar, dok u subotu po besplatne karte mogu doći i djeca iz drugih općina.

Festival ima za cilj uvoditi dijete u pozorišnu umjetnost kao u odgovarajuće dječije stvaralaštvo i osposobljavati ga da iz pozorišne aktivnosti ulazi i u sve ostale: u književnost i slikarstvo, arhitekturu i vajarstvo, muziku i ples, film i televiziju.
Na programu će biti predstave "Punim jedrima" (Pozorište lutaka Mostar), "Patrolne šapice" (Mašino pozorište Beograd), "Aska i vuk" (Teratar kabare Tuzla), "DJ Šampinjon" (Bosanski centar Živinice), "Lakonoga u čarobnoj šumi", te "Mravko Travko".