Saniran dio fasade starog objekta na Baščaršiji, ubrzo i ostatak

Image

Prva faza sanacije fasade starog stambeno-poslovnog objekta koji se nalazi na Baščaršiji je završena, a uskoro počinje sanacija i drugog dijela.

„Radovi su ranije počeli na istočnoj strani objekta, s obzirom da se on nalazio u najlošijem stanju, i postojala je opasnost od obrušavanja i direktnog ugrožavanja sigurnosti okoline i prolaznika“, rekli su u Sektoru za lokalni razvoj Općine Stari Grad i dodali da su dok su trajali ti radovi, proveli proceduru izbora izvođača radova za ostatak objekta. „Nastavak radova na centralnom dijelu fasade koji se nalazi odmah uz tramvajsku prugu očekujemo veoma brzo jer je u toku potpisivanej ugovora sa izvođačem,“ potvrdili su iz Sektora.

Podsjećamo javnost da su krajem avgusta mjeseca ove godine načelnik Općine Stari Grad i gradonačelnik Grada Sarajeva Abdulah Skaka, nakon uspješno uspješne realizacije projekta izgradnje stepeništa u ulici Niže banje, dogovorili zajednički projekat sanacije ovog objekta koji se nalazi u srcu Starog Grada. Projekat košta oko 60.000 KM.