Predstavnik turske Općine Döşemealtı posjetio Općinu Stari Grad

Image

Općinu Stari Grad, poznatu po izuzetno dobrim i bratskim odnosima sa mnogim općinama iz Republike Turske, posjetio je visokopozicionirani predstavnik Općine Döşemealtı iz Antalije.

„U ime načelnika Mimara Turgaya Gença sam došao da Općini Stari Grad predložim buduću saradnju na poljima kulture, trgovine i razvoja, koju bi krunisali potpisivanjem sporazuma o bratimljenju“, poručio je E.Murat Özdermir, inače načelnikov pomoćnik za međunarodnu saradnju. Općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić je gostu iz prijateljske Republike Turske govorio o sjajnim odnosima Općine Stari Grad i turskih pobratimskih općina, koji su rezultirali značajnim projektima u korist građana Starog Grada. „Nadam se da ćemo u narednom periodu uspostaviti detaljnije kontakte za administracijom Općine Döşemealtı sa ciljem ozvaničenja saradnje“, kazao je načelnik Hadžibajrić.

Inače, Općina Döşemealtı je sjeverno predgrađe turskog turističkog giganta Antalye, a nalazi se 20 kilometara od centra ovog poznatog ljetovališta i ima oko 47.000 stanovnika.