Postavljen prvi sloj asfalta na dijelu ulice Vratnik mejdan

Postavljen je prvi sloj asfalta u ulici Vratnik mejdan, iznad Kapi kule u dužini od 150 metara, potvrđeno je u Službi za investicije, plan i analizu Općine.

Trenutno se izvode radovi na uklanjanju oštećenog asfalta na dionici od skretanja za Lubinu ulicu do spoja sa ulicom Jekovac. Riječ je o projektu koji obuhvata sanaciju dvije ulice u dužini od 525 metara, od ulice Kovači do samoposluge 'Klas', u ulici Vratnik mejdan.

Podsjećamo, nakon što su obilne padavine ovog ljeta u potpunosti uništile dijelove ulica Širokac i Vratnik mejdan, Općina Stari Grad zajedno sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo pokrenula je projekat sanacije. Iako su ove ulice rađene prije šest godina, zbog nekvalitetno izvedenih radova od strane KJKP “Vodovod i kanalizacija“ , pogotovo kanalizacione mreže, došlo je do velikih oštećenja, te je bila potrebna hitna sanacija, pogotovo pred skori dolazak zime.

Općina Stari Grad i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo su za ovaj projekat izdvojile oko 333.000 KM. Izvođač ovih radova je firma Grakop d.o.o.

Molimo građane da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, te da koriste alternativne putne pravce.