Donirana sportska oprema učenicima OŠ „Edhem Mulabdić“

Učenici starogradske OŠ „Edhem Mulabdić“ će od ove školske godine na časovima tjelesnog i zdravstvenog odgoja koristiti nove lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Incijativu općinskog vijećnika Ekrema Kaljanca za kupovinu novih lopti učenicima sa Bistrika podržao je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, te su izdvjena sredstva iz budžeta Općine. „Na ideju sam došao radi svog uvjerenja da je kvalitetno bavljenje sportom recept za razvijanje zdravih ličnosti, te da će to ova djeca i postati. Hvala općinskom načelniku na podršci i nadam se da ćemo slične incijative ostvariti i za ostale osnovne škole u Starom Gradu“, kazao je Kaljanac.

Ideja je potekla i od profesora sporta u ovoj bistričkoj školi Almira Behlulovića: „Nove lopte će nam odlično doći za još kvalitetnije odvijanje časova tjelesnog odgoja, iskreno se nadam da ćemo uskoro dobiti i novu sportsku salu, čija se gradnja najavljuje“, izjavio je Behlulović i uputio riječi zahvale svima koji su ovu ideju proveli u djelo. U ime načelnika Hadžibajrića, vrijednu donaciju je uručio uposlenik općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport Mehmed Janjoš.

Učenica IX razreda ove škole Emina Beširović se najviše obradovala košarkaškim loptama: „Košarka je moj omiljeni sport, a lopte su odlične, hvala Općini!“.