U toku sanacija ulice Hambina carina na Širokači

U mjesnoj zajednici Širokača u toku su radovi na rekonstrukciji ulice Hambina carina, koja vodi prema Zlatištu i Trebeviću.

Rekonstrukcijom i uređenjem ovog putnog pravca biti će olakšana putna komunikacija građanima i turistima koji svakodnevno posjećuju jedno od omiljenih izletišta Sarajlija.

Na dionici od raskrsnice prema ulici Brajkovac do Šumarske ulice u toku je ravnanje i tamponiranje ulice u dužini od 285 metara. Osim asfaltiranja, biće postavljeni i novi ivičnjaci. Planirano je da sanacija bude završena iduće sedmice. S obzirom na frekventnost ulice mole se građani za strpljenje, a učesnici u saobraćaju, da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju, te koriste alternativne putne pravce ako je potrebno. „Saobraćaj u ulici nije obustavljen, ali se odvija otežano zbog izvođenja radova“, istakli su iz Službe za investicije, plan i analizu Općine.

Izvođač radova je firma “Grakop” iz Kiseljaka.

Podsjećamo, gornji dio ove ulice saniran je 2011. godine zajedničkim snagama Općine Stari Grad i Istočni Stari Grad sa 60.000 KM, a dio ulice koji se trenutno sanira Općina Stari Grad Sarajevo finansira sa 60.000 KM.