Pri kraju izgradnja sportskog terena „Bijela bašča“

Izgradnja sportskog terena „Bijela bašča“ na Mihrivodama ušla je u završnu fazu, a trenutno se radi iscrtavanje terena. Uskoro će naselje Mihrivode imati moderan multifunkcionalni teren za mali nogomet i košarku, a odmah po završetku iscrtavanja terena, planirano je postavljanje moblijara... 

Nakon asfaltiranja podloge na teren je postavljena tzv LEGI ograda. Riječ je o ogradi s duplom mrežom, s ciljem zaštite od devastacije bilo koje vrste. Osim toga, ograda je elastična i ima zvučnu izolaciju, kako udarci lopti od nju ne bi pravili buku i ometali okolno stanovništvo.

Nakon iscrtavanja terena, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, uslijedit će postavljanje koševa i golova, montažnih tribina, te regulisanje odvodnje otpadnih voda. Po okončanju izgradnje igrališta, bit će asfaltiran i pristupni put.

Ukupna vrijednost projekta je oko 130.000 KM. Na osnovu projektnog prijedloga kojeg je pripremio Sektor za lokalni razvoj, za izgradnju sportskog terena 'Bijela bašča' obezbijeđeno je 80% sredstava od ukupne vrijednosti projekta od donatora. Istanbulska Općina Fatih izgradnju sportskog terena finansira sa 86.350 KM, Federalno ministarstvo kulture i sporta sa 17.000 KM, a Općina Stari Grad projekat sufinansira sa 26.370 KM. Izvođač radova je firma „Bosman“.