Već šest godina biciklistički maraton iz Kragujevca u Starom Gradu

Učesnici 15. tradicionalnog tandem biciklističkog maratona “Kragujevac-Mostar 2018” dočekani su danas u Starom Gradu. Već godinama vesele učesnike maratona dočeka načelnik Ibrahim Hadžibajrić sa saradnicima. Obezbijeđeno im je osvježenje i smještaj za večeras, gdje će se odmoriti za posljednju etapu ovog napornog maratona do Mostara.

Inače, biciklistički maraton krenuo je iz Kragujevca 22. jula, a njihov krajnji cilj je Mostar gdje planiraju stići za dva dana, te prisustvovati tradicionalnim skokovima sa Starog mosta.
Hadžibajrić je podsjetio da su Općina Stari Grad i Kragujevac vezani pobratimskim odnosima već šest godina i da svake godine Stari Grad ugosti učesnike maratona.
“Želim vam dobrodošlicu u Sarajevo i nadam se da ćete se osjećati kao kod kuće. Želim i da vam nastavak puta prođe bez problema i da uspješno završite maraton,” kazao je Hadžibajrić.

Prenoseći svoje impresije sa puta koji su prešli od Kragujevca do Sarajeva, Goran Nikolić, generalni sekretar Paraolimpijske akademije “Junior”, kazao je da ovaj maraton voze srcem i da im ništa nije teško. “Mi dolazimo u sjajnom sastavu odgovornih, obrazovanih i uspješnih ljudi. Hvala vam puno jer nas uvijek srdačno dočekate i pomognete nam“, kazao je.

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac - Mostar 2018“ startovao je 25. jula ispred Centra za sport i rehabilitaciju OSI “Iskra“. U naredna četiri dana tri tandem i 10 biciklista uz pratnju, preći će preko 400 kilometara. Jedinstvena tradicionalna sportska manifestacija čiji je cilj promocija prijateljstva, sporta i podrška osobama sa invaliditetom ove godine održava se 15. jubilarni put. Inicijator te manifestacije je Paraolimpijski klub.