Završena rekonstrukcija ulice Safvet-bega Bašagića

Okončana je treća faza rekonstrukcije ulice Safvet bega Bašagića, čime je u potpunosti rekonstruisana jedna od najprometnijih i najdužih ulica u Starom Gradu, a Općina je za sve tri faze izdvojila oko 430.000 KM.

Upravo zbog ovako značajnih finansijskih sredstava, projekat se radio u fazama. Prva je obuhvatala dio od spoja sa ulicom Alije Nametka do raskrsnice sa ulicom Pirin brijeg, u dužini od 265 metara. Druga faza obuhvatila je 364 metra ulice od Pirinog brijega do ulice Ulomljenica, i treća posljednja od ulice Ulomljenica do Pokopnog društva „Bakije“, u dužini od 266 metara, što je ukupno 903 metra.

„Radovi su obuhvatali uklanjanje starog asfalta, tamponiranje terena, uklanjanje starih i postavljanje novih ivičnjaka. Urađeno je i nivelisanje poklopaca šahtova, ugradnja novih linijskih rešetki i na kraju asfaltiranje dva sloja“, rekli su u nadležnoj Službi za investicije, plan i analizu Općine Stari Grad. Ova faza je koštala 138.000 KM, a finansirala ih je, kao i prethodne dvije, Općina Stari Grad. Radove je izvodila firma KJKP „Rad“.