Načelnik Hadžibajrić u posjeti osnovnoj školi koju je pohađao

Kao znak podrške projektu učenja engleskog jezika koji je pokrenula Asocijacija „MAJKA i DIJETE“ u saradnji sa medijskom kućom TV HEMA, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić danas je bio gost emisije HAPPY SCHOOL. Današnja emisija održana je u OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ na Sedreniku, čiji je bivši učenik i načelnik Hadžibajrić.

Kako nam je kazala voditeljica projekta Alma Miralem koja je ujedno i profesorica engleskog jezika i književnosti u OŠ „Vrhbosna“ radi se o edukativnom projektu  kroz koji se želi istaknuti značaj učenja stranih jezika. „Kroz emisije želimo prezentirati jezik i škole, te gledaocima dati konkretan primjer uspjeha bivših učenika. Dajemo riječ uspješnim ljudima, bivšim učenicima koji su zahvaljujući znanju, radu i naporima postigli veliki uspjeh u životu. Upravo iz tog razloga naš današnji gost bio je načelnik Hadžibajrić“, ističe Alma. Dodaje kako joj je veliko zadovoljstvo što je Načelnik pristao i gostovao u današnoj emisiji, te se kroz kratak razgovor prisjetio provedenih dana u ovoj Školi.

Načelnik je učenicima trećeg razreda prepričavao dogodovštine iz svojih đačkih dana. „Osnovnu školu pohađao sam u Logavinoj, to je bila nekadašnja škola Razija Omanović, a današnja Mula Mustafa Bašeskija. Samo sa znate da vi sada imate puno bolje uslove za rad nego što smo to mi imali“, kazao je Hadžibajrić. Osvrnuo se na važnost stranih jezika ističući koliko im je to važno za budućnost. „U današnje vrijeme je veliki hendikep ne znati barem jedan strani jezik, pogotovo engleski. U moje vrijeme učio se francuski i njemački. Ja sam se opredijelio za njemački i učio sam ga kroz osnovno i srednje školovanje, a poslije sam ga usavršavao na Goethe institutu“, ispričao je Hadžibajrić.

Na kraju se osvrnuo i na izdvajanja Općine Stari Grad kada je u pitanju obrazovanje, koje je kako kaže budućnost naše zemlje. „Općina je u zadnjih devet i po godina izdvojila više od 10 miliona konvertibilnih maraka za obrazovanje. Podržavamo ga iako to nije naša primarna nadležnost i ulažemo u njegove razne segmente, bilo da se to radi o izgradnji novih škola, održavanju istih, stipendiranju osnovaca i srednjoškolaca, besplatnom prevozu i đačkim užinama, te mnogim drugim projektima vezanih za školstvo“, rekao je.

Emisije HAPPY SCHOOL možete pratiti na Televiziji HEMA četvrtkom u 21,00 sat i petkom u 09,00 i 16,00 sati (reprizni termini).