U Starom Gradu će biti postavljeno 90 novih kontejnera

U općini Stari Grad počelo je postavljanje 60 novih kontejnera, koje će Komunalno preduzeće "Rad" postaviti narednih dana na području općine.

Radi se o projektu nabavke 1.000 novih kontejnera za devet općina u Kantonu Sarajevo, za šta je utrošeno više od 500.000 KM. Nabavku ovih kontejnera finansiralo je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS. Iz "Rada" kažu da je zamjena kontejnera bila neophodna, jer od 9.000 kontejnera uništenih je 6.870.

Kako je kazao Ibrahim Hadžibajrić načelnik Općine Stari Grad u razgovoru sa Selimom Babićem, direktorom KJKP “Rad“ dogovoreno je da se u Starom Gradu postavi 90 novih kontejnera. „KJKP „Rad“ će postaviti 60 kontejnera, a Općina Stari Grad će finansirati postavljanje još 30“ najavio je Hadžibajrić.

Ovim projektom bit će riješeni problemi građana koji su se često žalili da su neki kontejneri nefunkcionalni, tačnije da su oštećeni, nedostaju im točkovi, poklopci i slično. Zbog njihovog lošeg stanja nerijetko je smeće odlagano pored kontejnera, ili se moglo naći na drugim neprimjerenim mjestima.