“WELLION” prva dijabetološka ordinacija na točkovima u ponedjeljak stiže u Stari Grad

Image

U periodu od 25. marta do 8. aprila, Pharma Maac d.o.o. će u saradnji sa austrijskim brendom Wellion, upriličiti jedinstveni, zdravstveni, društveno - odgovorni projekat koji će imati za cilj širenje svijesti o dijabetesu, te njegovo preveniranje.

Radi se o “Prvoj dijabetološkoj ordinaciji na točkovima”, projektu koji će u 15 dana pohoditi 20 gradova, te na 23 javne lokacije, svim zainteresovanim građanima, pružiti mogućnost besplatnog mjerenja šećera u krvi Wellion premium proizvodima evropske kvalitete, kao i stručno savjetovanje na temu dijabetesa, obuku o pravilnom načinu mjerenja šećera u krvi, kontrolu i zamjenu glukometara.
„S obzirom da je dijabetes bolest modernog doba, te da od njega samo u BiH boluje preko 300.000 osoba među kojima je i veliki broj djece, a svaka druga osoba ima simptome kojih nije ni svjesna, odlučili smo pokrenuti zdravstvenu inicijativu u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti, te sprječavanja komplikacija”, istakla je Mr.sci. mr.ph.spec. Nina Erbez - voditelj projekta.

Na značaj “Wellion Prve dijabetološke ordinacije na točkovima” ukazat će i sam načelnik Općine Stari Grad, g. Ibrahim Hadžibajrić, koji će za primjer drugima, kao prvi odgovorni građanin, izmjeriti vrijednost šećera u krvi, te će u ponedjeljak, 26.marta, u 10:00 sati zvanično otvoriti ovaj događaj u Štrosmajerovoj ulici.

U cilju poboljšanja kvaliteta života osoba svih starosnih dobi na području općine Stari Grad ,projektu će se pridružiti Centar za promociju i unapređenje zdravlja “Generacija”, koji će predstaviti grupno preventivno-terapijsko vježbanje za poboljšanje lokomotornog statusa.

Predsjednik Udruženja „Generacija“ Mahir Selmanović je izjavio:”Pružiti sugrađanima sve na jednom mjestu, od realne dijagnostike, promocije zdravih stilova života, do podizanja svijesti o zdravlju i dijabetesu općenito, u svim dobnim skupinama predstavlja cilj našeg udruženja. Zahvaljujem se Općini Stari Grad i načelniku na podršci, kao i našim partnerima, kompaniji Pharma Maac i Wellion.