Nastavlja se podrška Župnom uredu Katedrale, Općina sufinansira zamjenu stolarije

Image

Općina Stari Grad izdvojit će grant u iznosu od 8.500 KM za sufinansiranje radova na zamjeni unutrašnje stolarije Župnog ureda pastoralnog centra Katedrala.

„Nastojimo postepeno dovesti u red cijeli Župni ured, što je nužno za njegovo redovno funkcionisanje. U tome nam znatno pomaže Općina Stari Grad i neizmjerno smo zahvalni načelniku Ibrahimu Hadžibajriću,“ izjavio je prilikom današnjeg potpisivanja ugovora župnik Marko Majstorović. Dodao je da se dobra saradnja sa Općinom Stari Grad ne ogleda samo u finansijskoj podršci, nego i kroz druge projekte i župna događanja, na čemu su zahvalni i župljani i Župni ured.

Namjera je u ovoj godini izvršiti zamjenu unutarnje stolarije u objektu kako bi dobili adekvatniji prostor za svoj rad, a istovremeno postigli i uštedu energije. Radovi bi trebali početi u martu.

Prošle godine Općina Stari Grad sufinansirala je uređenje višenamjenske dvorane u sklopu Župnog ureda pastoralnog centra Katedrala, koji se nalazi u starogradskoj ulici Josipa Štadlera br.2. Ovaj sada potpuno novi, izmijenjeni prostor koristi se za arhiv, održavanje konferencija, časova pjevanja i sl.