Adaptirane prostorije mjesnih zajednica Baščaršija, Mjedenica, Mahmutovac i Hrid - Jarčedoli

Općina Stari Grad Sarajevo je prošlog mjeseca izvršila adaptaciju prostorija mjesnih zajednica Baščaršija, Mjedenica, Mahmutovac i Hrid - Jarčedoli.

Mjesne zajednice su prva karika u lancu komunikacije građana sa općinom i važno je osigurati adekvatne uslove za rad u njima. Samo u prošloj godini mjesne zajednice u Starom Gradu primile su preko 20.000 građana i pružile im neku od usluga. Općina Stari Grad ima 16 mjesnih zajednica, dio njih je adaptiran kroz ovaj projekat, a dio kroz program „Jačanje uloge MZ-a u BiH“.

 

Mjesne zajednice Baščaršija i Hrid - Jarčedoli

U Mjesnoj zajednici Baščaršija zamijenjena je dotrajala stolarija, a preostala ofarbana, urađeno krečenje svih prostorija, te zamjena itisona. I u Mjesnoj zajednici Hrid – Jarčedoli urađeni su molerski radovi u svim prostorijama, te izrađene željezne zaštite na svim otvorima objekta. U ove dvije mjesne zajednice radove je izvodila firma „Librag“.

 

Mjesne zajednice Mahmutovac i Mjedenica

Na Mahmutovcu je zamijenjena dotrajala stolarija, urađena sanacija podova, postavljen laminat, urađeno krečenje svih prostorija, te postavljen itison. Zanatsko-građevinski radovi izvedeni su i u Mjesnoj zajednici Mjedenica. Postavljen je novi stakleni portal, urađene pregrade, te krečenje prostorija. Ove radovove realizovala je firma „Vindi tip“.