Napreduje adaptacija objekta MZ Mošćanica

Adaptacija objekta u kojem je smještena starogradska Mjesna zajednica Mošćanica, odvija se planiranom dinamikom.

Završena je zamjena svih elektroinstalacija u objektu, kao i postavljanje rigips ploča na zidovima. „Trenutno se izvode gipsarsko-molerski radovi, a uporedo se rade i instalacije mokrih čvorova,“ kazali su iz Službe za investicije, plan i analizu Općine Stari Grad. Po završetku ovih radova, uslijedit će postavljanje keramičkih pločica, laminata i stolarije.

Inače, puna adaptacija prostora podrazumijeva rekonstrukciju mokrih čvorova, zamjenu vodovodnih i kanalizacionih instalacija u samom objektu, zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije, podova, krečenje i uređenje svih prostorija, te nabavku novog namještaja. Implementacijom ovog projekta bit će obezbijeđeni uslovi za rad u MZ Mošćanica s ciljem pružanja kvalitetnijih uslova svim građanima ove starogradske mjesne zajednice.

Ovaj projekat košta oko 35.000 KM od čega će kroz projekat „Jačanje uloge MZ u BiH“ vlade Švicarske i Švedske biti obezbijeđeno oko 17.000 KM, dok će ga Općina Stari Grad finansirati sa oko 18.000 KM. Općina Stari Grad uključila se u ovaj projekat prije godinu dana putem Sektora za lokalni razvoj.