Prolongirana nabavka minibusa

Minibusi za javni prevoz u općini Stari Grad i Sarajevo neće biti nabavljeni do kraja novembra kako je to ranije najavljeno, istakao je Haris Gušić v.d. direktor GRAS-a i privremeni upravitelj ove firme.

Ova informacija potvrđena je danas (30. novembar) na sjednici Općinskog vijeća Stari Grad, čije je održavanje u toku. Osim vijećnika u Općinskom vijeću sjednici su prisustvovali i mnogobrojni radnici GRAS-a, koji su svojim dolaskom dali podršku v.d. direktoru Gušiću, načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, te Općinskom vijeću Stari Grad u namjeri da riješe dugogodišnji problem ove kantonalne firme.

 

Podsjećamo, Općinsko vijeće Stari Grad na održanoj vanrednoj sjednici (06. novembra) usvojilo je zaključak o izdvajanju 700.000 KM za kupovinu minibusa za prevoz građana u padinskim dijelovima Starog Grada.

„Obećali smo nabavku 25 minibusa za Općinu Stari Grad i grad Sarajevo. Obećao sam da će se to desiti do kraja novembra, međutim nažalost to nije moguće“, objašnjava Gušić.

Kako kaže po šesti put obustavljena je procedura nabavke minibusa zbog žalbe firme Sejari koja tvrdi da konkurs nije u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama. Pojašnjava kako konstantno ista firma blokira proces nabavke.

„Trenutno smo zaustavili proceduru ali to ne znači da smo zaustavili nabavku. Izgubili smo prvu bitku ali nismo rat. Idemo dalje i kupit ćemo te kombije“, rekao je Gušić, najavivši da neće odustati od rješavanja problema u firmi GRAS.