Nova infrastruktura u ulici Muse Ćazima Ćatića

Nakon rekonstrukcije vodovodne mreže u ulici Muse Ćazima Ćatića, kompletna dionica je asfaltirana, potvrđeno je iz Službe za investicije, plan i analizu Općine.

Podsjećamo, u ulici Muse Ćazima Ćatića urađena je kompletna rekonstrukcija vodovodne mreže u dužini od oko 300 metara, te spajanje oluka na kišnu kanalizaciju. S obzirom na obimnost poslova, pojavili su se i dodatni radovi, tako da je urađena i nova drenaža kod Vrhbosanske katoličke bogoslovije.

„Vlasnici podzemnih instalacija kao što su plin, elektro-instalacije, telekom operateri i drugi, također su, tokom izvođenja navedenih radova, uradili sanacije svoje mreže“, pojašnjavanju iz Službe.

Rekonstrukciju vodovodne mreže uradila je firma KJKP “Vodovod i kanalizacija“, dok je asfaltiranje izvodila firma KJKP “Rad“. Kompletne radove finansirala je Općina Stari Grad Sarajevo s iznosom od 220.000 konvertibilnih maraka. Prvi sloj asfalta u ovoj ulici završen je još u novembru, ali je zbog otežanih vremenskih uslova bilo nemoguće završiti asfaltiranje. Bolji vremenski uslovi u proteklim danima omogućili su nanošenje završnog sloja i finalne radove u ulici.