Pročitajte brošure koje donose savjete o uštedi energije, kvalitetnijem življenju i manjim troškovima

Image

Ministarstvo prosornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo od 2015. godine u saradnji sa UNDP-ijem realizuje projekat „Zeleni ekonomski razvoj“.

Projekat obuhvata provođenje mjera energetske efikasnosti u javnim objektima bužetskih korisnika. Cilj je racionalizacija troškova za potrošnju energije, uštede budžetskih sredstava i mogućnosti reinvestiranja istih, stimulisanja otvaranja „zelenih radnih mjesta“ i što je najvažnije smanjenja emisije zagađujućih materija u zrak u Kantonu Sarajevo, koje je posljedica između ostalog i neracionalnog korištenja toplotne energije.

S tim u vezi UNDP je u saradnji sa partnerima pripremio brošure „Pametno i lako uštediti može svako“ i „200 EE savjeta kako efikasnije koristiti energiju...“. Brošure bi građanima trebale dati smjernice kako mogu ostvariti uštede energije, te dati pojašnjenja na koji način bi trebali graditi ili renovirati svoje domove.

Brošuru „Pametno i lako uštediti može svako“ možete pogledati ovdje.

Brošuru „200 EE savjeta kako efikasnije koristiti energiju, živjeti kvalitetnije i plaćati manje“ možete pogledati ovdje.