Očišćeno i uređeno više lokacija u Starom Gradu

Odjeljenje za održavanje Aleje ambasadora, cestovnih pojasa i javnih površina, koje djeluje pri Službi za komunalne i inspekcijske poslove Općine Stari Grad, izvršilo čišćenje i uređivanje više lokaliteta.

Inače, ogranak pomenute službe osnovan je u julu ove godine usljed sve većih potreba za održavanjem Aleje ambasadora, kao i brojnih javnih površina koje su često obrasle travom i rastinjem u ljetnom periodu, te pojave zmija i glodara.

Od osnivanja, radnici tzv. „putarske službe“ su imali pune ruke posla. Pored obavezne Aleje ambasadora, čišćene su redom sljedeće lokacije: oko brane Bentbaša, mezarja Faletići II, Kozija ćuprija, ulice Za Beglukom, Logavina, Medrese, Na varoši, Nadmlini, Komatin, Hambina carina, Brdo džamija, Bostarići, te mnoge druge na području više starogradskih mjesnih zajednica.

Čišćenje se trenutno vrši na Mošćanici, od groblja Faletići prema OŠ „Vrhbosna“ i dalje do Hotela Hayat Hills. Putni pravci koji predstavljaju prioritet su ulice Sarajevskih gazija i Zmajevac (od Višegradske kapije prema Vidikovcu), put prema Baricama, te tzv. stari austrijski put na Širokači.