Postavljen glavni vod u ulici Logavina - privremena obustava saobraćaja radi testiranja

Image

Postavljen je glavni vod u ulici Logavina, na dijelu od ulice Čemerlina do ulice Adžemovića, potvrđeno je u Službi za komunalne poslove Općine.

„S obzirom da je postavljen glavni vod, naredni korak je njegovo testiranje i uzimanje uzorka vode za analizu. Kako bi se uradilo testiranje glavnog voda i provjera da li negdje ima 'curenja' vode, potrebno je privremeno obustaviti saobraćaj u ulici“, pojašnjavaju u Službi.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izdalo odobrenje za privremenu izmjenu saobraćaja u ulici Logavina. Danas (21. septembra) će od 08,00 do 14,00 sati biti obustavljen saobraćaj za motorna vozila na dijelu od spoja sa ulicom Toromanova do spoja sa ulicom Adžemovića. Alternativni pravci će biti: Logavina – Toromanova – Sagrdžije – Mula Mustafe Bašeskije – Dalmatinska – Čekaluša – Bolnička – Višnjik – Bardakčije – Vrbanjuša.

Podsjećamo,u ulici Logavina bit će postavljeno preko 220 metara novih vodovodnih cijevi i 30 novih individualnih priključaka. Po završetku ovih radova pristupit će se asfaltiranju ulice.

Projekat košta oko 109.000 konvertibilnih maraka, a finansira ga Općina. Izvođač radova je firma Mibral d.o.o. iz Sarajeva.