Poziv za dostavljanje prijedloga kandidata za Komisiju za evaluaciju projekata

Image

Općina Stari Grad Sarajevo je jedna od deset općina i gradova u BiH, koje su izabrane u prvom ciklusu za učešće u Regionalnom programu lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD.

Ukupan budžet projekta je 10 miliona eura, od toga 8,5 miliona finansira Evropska unija, a ostatak od 1,5 miliona eura sufinasiraće UNDP i jedinice lokalne samouprave uključene u ReLOaD. Projekat ReLOaD nastavlja pozitivna iskustva i dobre rezultate ostvarene tokom realizacije projekta “Jačanje lokalne demokracije (LOD)”, koji je, u periodu od 2009. do 2016. godine takođe finansirala EU, a implementirao Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

S tim u vezi, Općina Stari Grad Sarajevo poziva zainteresovane organizacije civilnog društva da dostave svoje prijedloge za člana Komisije u ime OCD-a, koji će evaluirati projekte prispjele po Javnom pozivu u okviru programa ReLOaD u toku 2017. godine.

Komisiju će činiti predstavnici vlasti Općine Stari Grad, predstavnici UNDP u BiH i predstavnik organizacija civilnog društva, kao i njegov zamjenski član, kako bi svim organizacijama civilnog društva bilo omogućeno da apliciraju na ravnopravnim osnovama.

Organizacija može kandidovati samo jednu osobu ispred Udruženja za člana Komisije za evaluaciju projekata OCD-a.

Važno je da kandidat poznaje osnove PCM-a (upravljanje projektnim ciklusom), te ima najmanje jednu godinu iskustva u pripremi i realizaciji projekata.

Uz prijavni obrazac neophodno je priložiti dokaz o poznavanju PCM-a (certifikat, potvrda ili uvjerenje o završenoj edukaciji).

Obrazac, skeniran (popunjen, ovjeren i potpisan zajedno s certifikatom, potvrdom ili uvjerenjem o završenoj edukaciji), poslati na e-mail adrese: selma.velic@starigrad.ba ili sanin.hadzibajric@starigrad.ba ili dostaviti lično svakim radnim danom u prostorije Sektora za lokalni razvoj, soba broj 507. ili 508. - objekat A.

Krajnji rok za dostavu podataka je 15. septembar, 2017. godine, do 15 sati.

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Sektor za lokalni razvoj na brojeve telefona: 033/282-375 ili 033/282-364.

Obrazac možete preuzeti ovdje.