Postavljaju se nove vodovodne cijevi u Logavinoj

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Logavina, na dijelu od ulice Čemerlina do ulice Adžemovića, odvijaju se predviđenom dinamikom, potvrđeno je u Službi za komunalne poslove Općine.

 „Prema odobrenju Ministarstva za saobraćaj radovi se izvode s lijeve strane ulice, od raskrsnice s ulicom Čemerlina prema Logavinoj. Već je postavljeno 18 metara novih vodovodnih cijevi“, pojašnjavaju u Službi, te dodaju kako se saobraćaj u ulici odvija jednom stranom, ali bez zastoja.

Firma Mibral d.o.o., koja je izvođač radova u ovom projektu predhodno je postavila privremeni vod u ulici Logavina kojim se domaćinstva u ovoj ulici snabdijevaju vodom tokom rekonstrukcije vodovodne mreže.

Podsjećamo, ovim projektom će biti riješen problem ispucalih cijevi i izljevanja vode u ulici Logavina, naročito u zimskom periodu. Bit će postavljeno preko 220 metara novih vodovodnih cijevi. Nakon polaganja glavnog cjevovoda uradit će se i oko 30 novih priključaka. Po završetku ovih radova pristupit će se asfaltiranju ulice.

Projekat košta oko 109.000 konvertibilnih maraka, a finanira ga Općina.