U toku radovi u ulici Iza Hrida, kod škole „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“

Zbog asfaltiranja ulice Iza Hrida, danas je dolazilo do povremenih obustava saobraćaja, prilikom uklanjanja starog asfalta i tamponiranja na dužini od 30 metara. U ulici Iza Hrida radovi se izvode na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kamenica do kraja školskog igrališta OŠ “Šejh Muhamed ef.Hadžijamaković.

U ovoj ulici je urađena rekonstrukcija vodovodne mreže i postavljen novi vod u dužini od 275 metara, a potom je počelo asfaltiranje, s tim da je dionica produžena za još 30 metara. Prema infomacijama iz Službe za investicije, plan i analizu, na dijelu gdje je izvršena zamjena vodovodnih cijevi postavljen je prvi sloj asfalta, a danas je završeno tamponiranje produžetka ulice od 30 metara. Prema procjenama, za finalne radove asfaltiranja kompletne dionice potrebno je osam radnih dana, pa se mole građani za strpljenje ukoliko bi dolazilo da saobraćajnih gužvi ili povremenih obustava.

Inače, ovi radovi u ulici Iza Hrida izvedeni su zbog dotrajalih cijevi koje su pucale i dolazilo je do izljevanja vode na saobraćajnicu, a u zimskom periodu i do čestih poledica. Iz tog razloga nerijetko su se dešavale saobraćajne nezgode. Općina Stari Grad je ovu investiciju finansirala iznosom od 174.000 KM, međutim radovi na ovome neće stati. Prema najavama iz nadležne službe, po završetku navedene trase, asfaltiranje će se raditi i u suprotnom pravcu, odnosno ulica Iza Hrida bit će presvučena novim asfaltom na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kamenica do spoja sa ulicom Put Mladih muslimana (tranzit). Time će cijela ulica dobit novi asfalt.