Postavlja se vodovodna mreža u ulici Muse Ćazima Ćatića

Image

Nakon što je skinut stari asfalt, te urađen privremeni vod, sada su u toku radovi postavljanja trajne vodovodne instalacije, a onda slijedi i završno asfaltiranje. „Vodovodna mreža će biti rekonstruisana cijelom dužinom ulice od 280 metara, te radove izvodi KJKP 'Vodovod i kanalizacija', dok će asfaltiranje raditi KJKP 'Rad'“ pojasnili su u nadležnoj Službi za investicije, plan i analizu Općine Stari Grad.

Također kazali su da će biti asfaltiran i krak ulice Potoklinica, do spoja sa ulicom Pehlivanuša. „Tu je već uklonjen stari asfalt, a zbog radova na toplotnim instalacijama, i dalje se čeka završno asfaltiranje“ saopćili su iz nadležne Službe i rekli da će za ove radove Općina izdvojiti dodatna sredstva.

Inače vrijednost radova na zamjeni vodovodne mreže je oko 130.000 KM, ta sredstva je obezbijedio Kanton Sarajevo, a ona pripadaju Općini Stari Grad na ime vodnih naknada. Radove asfaltiranja finansira Općina Stari Grad sa oko 90.000 KM, dok će iznos asfaltiranja kraka ulice Potoklinica biti poznat odmah po potpisivanju novog ugovora za KJKP „Rad“. Radovi bi trebali biti okončani za 20-ak dana.