Završen veliki projekat rekonstrukcije u ulici Balibegovica vrijedan 170.000 KM

U ulici Balibegovica, dio koji pripada mjesnoj zajednici Širokača, urađeni su radovi kompletne rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, nakon čega je ulica u potpunosti asfaltirana.

„Ulica je inače bila u jako lošem stanju, bez asfalta i sa starim vodovodnim i kanalizacionim cijevima koje su često pucale i plavile ulicu. To je stvaralo ogromne probleme lokalnom stanovništvu, posebno za vrijeme zimskog perioda“ kazali su nam u Mjesnoj zajednici Širokača, te su izrazili zadovoljstvo zbog okončanja ovih radova koji su trajali preko mjesec dana.

Radovi su podrazumjevali zamjenu glavnih vodova fekalne i oborinske kanalizacije, a potom je urađena i nova vodovodna mreža. Sva domaćinstva u ulici dobila su nove pojedinačne priključke. Završna faza radova podrazumijevala je asfaltiranje i postavljanje ivičnjaka. Radilo se na dijelu od spoja sa ulicom Mujkanovića, do ulice Terzibašina, u ukupnoj dužini od 105 metara. Izvođač je bila firma Mibral d.o.o., a vrijednost ove investicije, koju je u potpunosti finansirala Općina Stari Grad, je 170.000 KM.