Počela rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici Iza Hrida

Počela je rekonstrukcija oštećene vodovodne mreže u ulici Iza Hrida, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Kamenica do OŠ“Šejh Muhamed ef.Hadžijamaković“, čime će konačno biti riješen problem popucalih cijevi i izljevanja vode na ovu ulicu.

Ovaj kvar naročito je opasan u zimskom periodu kada se zbog niskih temperatura, usljed izljevanja vode, stvara poledica, te nisu rijetki ni saobraćajni udesi. Općina Stari Grad je izdvojila sredstva za rekonstrukciju kompletne vodovodne mreže na ovom dijelu ulice i provela izbor izvođača radova. Za rekonstrukciju mreže zadužena je firma Mibral d.o.o, dok će asfaltiranje završiti KJKP“Rad“.

Novi ulični cjevovod bit će postavljen u dužini od 275 metara, a u toku je skidanje starog sloja asfalta, iskop i odvoz na deponiju asfaltne površine. Bit će izvršeno istraživanje i obilježavanje podzemnih instalacija prije početka i u toku izvođenja radova od strane komunalnih preduzeća. Postavit će se i privremeni cjevovod za snabdijevanje vodom okolnih stambenih objekata tokom izvođenja radova. Nakon polaganja glavnog cjevovoda uradit će se i novi kućni priključci. Po završetku ovih radova pristupit će se asfaltiranju ulice i izradi novih trotoara. Ukupno će za radove u ulici Iza Hrida biti izdvojeno oko 174.000 KM, a finansirat će ih Općina Stari Grad. Radovi bi trebali biti završeni za dva mjeseca.