Biciklistički maraton iz Kragujevca po peti put u Starom Gradu

Općina Stari Grad i Grad Kragujevac povezani su pobratimskim odnosima od 2012. godine i upravo od tada je Stari Grad obavezna stanica biciklističkog maratona Kragujevac-Mostar. Tako je bilo i ovog 14. po redu maratona „Kragujevac-Mostar 2017“, kojeg vozi ukupno 16 učesnika, od toga 13 biciklista i tri člana posade. Organizacija je kao i svake godine pripala Paraolimpijskom klubu „Junior“.

Umorne, ali ipak vesele učesnike maratona u holu Velike sale Općine Stari Grad dočekali su predstavnici općinske Službe za obrazovanje, kulturu i sport dopredsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sanel Dragolovčanin. Obezbijeđeno im je osvježenje i ručak, kao i smještaj za večeras, gdje će 'napuniti baterije' za posljednju etapu ovog napornog maratona do Mostara.  Inače maraton čine četiri etape: Kragujevac-Užice, Užice-Višegrad, Višegrad-Sarajevo i Sarajevo-Mostar, ukupne dužine 420 kilometa što je zaista veliki poduhvat. Ipak Goran Nikolić, sekretar Paraolimpijskog kluba „Junior“ nam je rekao da za učesnike to ne predstavlja veliki problem jer voze srcem i sa velikim entuzijazmom što su dio ove priče evo 14. godinu: „Ovaj maraton koji prolazi pored bitnih centara ima veliku simboliku upravo zbog mostova, a to su Višegrad, Sarajevo i Mostar“ kazao je Nikolić te je uručio zahvalnicu dopredsjedavajućem Dragolovčaninu.

Ekspedicija prema Mostaru kreće sutra u jutarnjim satima, a cilj je prisustvo na velikoj manifestaciji „Skokovi sa Starog mosta“ koja je na rasporedu u nedjelju.