Sanacija vodovodne mreže u ulici Sedrenik

Radovi u ulici Sedrenik, od mezarja Bakije do raskršća za Barice, gdje je planirana rekonstrukcija i asfaltiranje na dužini preko 500 metara, produženi su zbog rekonstrukcije vodovodne mreže. Kako je prilikom priprema za asfaltiranje uočeno više kvarova na vodovodnoj mreži, Općina Stari Grad zatražila je od preduzeća KJKP“Vodovod i kanalizacija“ da pristupe rekonstrukciji mreže na kompletnom dijelu.

Dogovoreno je da sredstva od vodnih naknada koja pripadaju Općini Stari Grad, a trebaju biti preusmjerena iz Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS, ove godine budu uložena u rekonstrukciju vodovodne mreže u nekoliko ulica, između ostalih i Sedrenik. Prošle godine, Općina Stari Grad je sredstva od vodnih naknada, u iznosu od 450.000 KM preusmjerila u rekonstrukciju vodovodne mreže u ulici Obala Kulina bana, od Drvenije do Vijećnice, u cilju prestanka redukcija vode u tom dijelu Starog Grada

„Radovi na Sedreniku izvode se već nekoliko dana. Kada iz preduzeća 'Vodovod i kanalizacija' završe radove, ponovo ćemo angažovati preduzeće 'Rad' da završi radove na asfaltiranju ove ulice,“ kazali su iz Službe za investicije, plan i analizu Općine Stari Grad Sarajevo.

Podsjećamo, ova ulica radi se u dužini od oko 520 metara i širini oko 6,5 metara.

Postojeći asfalt u ovoj ulici bio je u lošem stanju zbog čega je uklonjena kompletna podloga i postavljen novi tampon, a potom regulisani šahtovi i šiberi radi pravilne odvodnje.

Izvođač radova sanacije ulice i asfaltiranja je KJKP „Rad“, a te radove Općina finansira iznosom od 138.000 KM.