Rekonstruisana ulica 10.brdske brigade - nova kanalizacija i asfalt

U ulici 10. brdske brigade, gdje su prethodno urađeni radovi sanacije kanalizacione mreže, izvršeno je asfaltiranje dijela te ulice, od broja 9 do broja 16. Ovaj projekat je od samog početka nailazio na mnogobrojne komplikacije, te iz nadležne Službe za investicije, plan i analizu izražavaju zadovoljstvo zbog okončanja radova, koji su definitivno poboljšali uslove života za građane.

Još na jesen prošle godine pokrenuti su radovi sanacije kanalizacione mreže, jer je lokalno stanovništo niz godina imalo problem vlage u svojim kućama zbog starih i oštećenih kanalizacionih instalacija i podzemnih voda. No u prvim fazama radova su nenadano otkrivene određene podzemne plinske i strujne instalacije, što je radove prolongiralo do ovog mjeseca. Prvo je uklonjen asfalt na vrlo strmom terenu, te su postavljene nove PVC kanalizacione cijevi, posebno cijevi za kanalizaciju, te cijevi za kućne priključke. Radove je izvodila firma Set invest d.o.o, a troškove je snosila Općina Stari Grad iznosom od 17.000 KM.

Prošle sedmice se pristupilo radovima asfaltiranja, koji su završeni tokom vikenda, te je oštećeni dio ulice doveden u zadovoljavajuće stanje, uz nivelisanje poklopaca šahtova i slivničkih rešetki. Izvođač je bila firma KJKP „Rad“, a Općina je izdvojila oko 6.000 KM, što je ukupno 23.000 KM za ovaj projekat.