Osnovci iz Starog Grada najbolji fizičari u Federaciji BiH

Nurdžihan Drkić, učenica osmog razreda osnovne škole „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ sa Hrida, prva je na takmičenju iz fizike na nivou Federacije BiH. Tome je prethodilo osvojeno drugo mjesto na kantonalnom i prvo na općinskom takmičenju iz istog predmeta.

Njen kolega iz škole „Hamdija Kreševljaković“ Fatih Žgalj na federalnom takmičenju je osvojio četvrto mjesto, dok je na kantonalnom takmičenju bio prvi, a na općinskom drugi. Ovim izvanrednim Fatihovim rezultatima treba dodati i osvojeno drugo mjesto na kantonalnom takmičenju iz informatike i deveto mjesto iz matematike.

Kada se sumiraju rezultati iz fizike, dolazi se do podatka da su ove dvije starogradske škole najbolje škole iz Sarajeva na nivou cijele Federacije BiH.

Kerim Fejzagić, direktor škole „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“ ističe da ovi učenici imaju izvanredan talenat i potencijal, ali i da je izuzetno važna podrška koju imaju od Općine Stari Grad.

„Ovo su senzacionalni rezultati i uspjesi, kako za naše škole, tako i za Općinu Stari Grad i cijeli Kanton Sarajevo. Naši učenici Nurdžihan i Fatih su pametni, vrijedni i marljivi i nerijetko vježbaju zadatke do kasnih noćnih sati, a rezultat je evidentan,“ kazao je Fejzagić.  Učenike i njihove nastavnice Sanelu Karović i Samiru Bayram primio je danas načelnik Općine Ibrahim Hadžibajrić koji im je čestitao na postignutom uspjehu. „Vi ste naš ponos i trebate istrajati na tom putu, ulagati u svoje obrazovanje jer to je jedini način da uspijete u životu,“poručio je načelnik učenicima.

Fejzagić je iskoristio priliku da se zahvali načelniku i općinskoj Službi za obrazovanje, kulturu i sport na podršci.“Hvala vam što vidite, cijenite i stimulišete uspjehe naših učenika, i dajete prioritet obrazovanju.“

Načelnik Hadžibajrić je učenicima uručio prihodne novčane nagrade i zaželio im uspješan završetak školske godine.