Sutra u Vijećnici „Prvi austrijski bal“

Image

Ovom jedinstvenom manifestacijom, koja se prvi put održava u našoj zemlji, će se zvanično i završiti program obilježavanja Dana Općine Stari Grad 2017. godine.

Prvi austrijski bal je posvećen plesu i prijateljstvu Sarajeva i Beča. Sutrašnji događaj je ujedno i dio globalne proslave 150. godišnjice postojanja najpoznatijeg svjetskog valcera “Na lijepom plavom Dunavu”, čime će se Sarajevo upisati na listu gradova koji obilježavaju ovaj jubilej. Posjetitelji će u svim dijelovima Vijećnice uživati u koncertu orkestra Bečkog operskog bala i plesati valcer. Glavni organizator Prvog austrijskog bala je Ambasada Republike Austrije u BiH, a uz podršku Općine Stari Grad, Uprave Grada Sarajeva, Općine Centar, Kantona Sarajevo i mnogih sponzora.

Karte se i dalje mogu kupiti web portalu kupikartu.ba ili na biletarnici Bosanskog kulturnog centra (BKC), te na platou Skenderije, ulaz u Vijećnicu počinje od 20:00 sati. Ono što karakteriše ovaj bal je strogi dress code, jer bez odgovarajuće odjeće, čak i sa kupljenom kartom nećete moći prisustvovati balu. Sve detalje o ulaznicama i dress codu pročitajte na http://kupikartu.ba/karte/event/2634/prvi-austrijski-bal-u-bosni-i-hercegovini